ИЗМЕЂУ СРПА И ЧЕКИЋА I
ИЗМЕЂУ СРПА И ЧЕКИЋА I
друго издање у Службеном гласнику, 2019, 15 х 23 цм, 601 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-1923-0
Пуна цена:
1.430,00 ДИН

Цена на сајту:
1.358,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.287,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Цветковић је у овој књизи увео неколико важних методолошких и сазнајних новина. Понудио је убедљиву периодизацију и анализу државне репресије, која је сасвим особена. Друга особеност Цветковићевог приступа је његова изразита склоност разним врстама систематизације. Сведок сам Цветковићевог научног жара и дорађивања овог рада, као и отворености за примедбе. Мало ко од мојих колега је спремније исправљао и допуњавао, а та страст за сазнањем и спознајом истине дa се осетити и на страницама ове књиге.

Др Предраг Марковић,историчар

Цветковићeво иновативно и темељно истраживање предуго научно необрађене и избегаване теме од изузетне је научне, друштвене и политичке важности, те га препоручујемо најширој читалачкој публици.

Др Момчило Павловић,историчар

Ова књига била би достојна вишегодишњих прегнућа целих историјских института, а њен аутор је, ипак, само један човек. Његов подвиг је утолико већи, ако се зна да су се репресијом комуниста у државама бивше Југославије, у којима је црвени терор био блажи и спорадичнији него у Србији, бавили читави научни тимови. Већ првим издањем књиге Између српа и чекића Цветковић је завредио пажњу не само наше научне и стручне, већ и шире друштвене јавности. Спасавајући од заборава деценијама порицане и прећуткиване репресије и злочине комунистичког режима, аутор је вратио достојанство хиљадама невиних људи. Овом студијом он не само наставља, већ и цео свој пројекат уздиже у најужи круг највећих достигнућа наше новије историографије. Зато друго издање ове књиге представља више од једне вредне, изузетне књиге. Оно је и прави споменик онима према којима је историја била неправедна и незаобилазни водич за упознавање најзатрављенијих страница српске историје 20. века.

ПЕРО СИМИЋ, публициста