КАКО САМ (С)КУВАО ИСТОРИЈУ
КАКО САМ (С)КУВАО ИСТОРИЈУ Од Карађорђа до Тита
друго (латинично) издање, 2022, 20 x 26 цм, 340 стр., тврд повез, латиница, ISBN 978-86-519-2637-5
Пуна цена:
2.530,00 ДИН

Цена на сајту:
2.024,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
2.024,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
2.024,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Двоструки светски шам­пи­он у кувању, Милован Мића Стојановић води вас кроз пет деценија куварских чаролија које су почеле с Титом, Черчилом, Стаљином, да би се наставиле с царевима и краљевима, Брежњевом, Гадафијем и три америчка председника, с многим познатим личностима попут Елизабет Тејлор и Софије Лорен, Рокфелера и Ротшилда. Своје куварско умеће зачиниће вам партијом шаха с Карповим, фудбалском игром са Шекуларцем и глумом с Љубом Тадићем. Човек који је променио историју српског и југословенског куварства обрадоваће вас с 30 оригиналних менија, преко 200 оригиналних рецепата, десетак професионалних тајни и две државне тајне.

Пред вама је књига настала из велике жеље (и потребе) да потомству и читаоцима дочарам део живота и сачувам од заборава нека своја најбоља јела и дела. Док ме памћење служи, да забележим сећање на поједине људе и догађаје у којима сам учествовао или сам им био сведок. Све што вам будем испричао – ја сам видео, кувао и појео.

Желео сам из своје позиције учесника и сведока многих важних догађаја да испричам све оно што званична историја или новинарство није. Књига ће вам открити како сам се дружио с Ђанијем Ањелијем, власником „Фијата“, затим како сам био секундант шахисти Карпову, пратио краљицу Елизабету, учествовао у промоцији нашег филма Скупљачи перја у Кану, провео вече с америчким председником Никсоном, кувао са Софијом Лорен, пио с Ричардом Бартоном, био гост код Коче Поповића и Слободана Милошевића, учио сликање код Саве Радуловића, добио благослов патријарха Германа, био сведок многих епизода Титовог тајног и јавног живота.

Милован Мића Стојановић