Налазите се | ГЛАСНИК ОТВОРИО КЊИЖАРУ НА ТЕРАЗИЈАМА

У центру Београда, на Теразијама 35, Службени гласник је у уторак, 25. јула, отворио двадесет и седму књижару, која ће, захваљујући јединственом уметничком концепту у чијем је духу и креирана, промовисати српску културу и традицију.

Након књижаре која је прошле године отворена на београдском Аеродрому „Никола Тесла“, ово је друга по реду књижара с потпуно новим концептом. Осмишљена је тако да веродостојно представи интелектуалне, културне и уметничке капацитете наше земље. Осим најлепших књига о Србији, њеној култури, историји и природним лепотама, у књижари ће се налазити и оригинална колекција сувенира са осликаним симболима и лепотама наше земље, коју потписује академска сликарка Ана Петровић.

Књижара носи име Јована Цвијића, научника и утемељивача српске географије. Одликује је потпуно нови, уметнички концепт, који носи потпис „Поздрав из Србије“ и који, захваљујући архитектонском решењу, књигама и сувенирима, показује онима који долазе у Србију да долазе у земљу културе. У књижари постоји и дечји кутак посвећен најмлађима, који ће красити издања књига за децу.

Према речима др Јелене Триван, директорке Службеног гласника, наше предузеће наставиће да отвара књижаре сличног концепта широм Србије, како би на најлепши начин представило Србију и модел модерног издаваштва:

Службени гласник има мисију да нашу земљу прикаже свету из културног и уметничког угла кроз капитална издања о српским градовима, манастирима, историји, писцима, и то на различитим језицима. Богатство Србије је у том смислу огромно и сигурна сам да ће многи гости који посећују Београд и нашу земљу на овај начин сазнати много лепих и невероватних ствари о нама и нашој земљи.“  

Ана Петровић је изразила задовољство због учешћа у осмишљавању визуелног идентитета нове књижаре и уједно истакла захвалност Службеном гласнику због тога што препознаје и негује праве вредности, а што, између осталог, доказује и нова књижара.