Јавно предузеће Службени гласник добитник је Годишње награде „Београдски победник“ за остварене резултате привређивања у 2016. години,  коју додељује Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Београда.

Према одлуци жирија, ово значајно признање је на свечаности у Скупштини града додељено Службеном гласнику за изузетне резултате за развој и допринос успешности београдске и српске привреде у претходној години.

Директорка Службеног гласника, др Јелена Триван, поводом добијања ове престижне награде изјавила је следеће: „Ово признање је круна нашег рада у претходној години, коју смо обележили као једно од најпрофитабилнијих јавних предузећа. А, већ сада могу да кажем да ћемо и ову годину која се ближи крају завршити са подједнако добрим резултатима и са растом прихода вишеструко већим него претходних година. Поносна сам на све што је Службени гласник учинио и што континуирано ради на пољу развоја културе у Србији, али и што значајно доприноси успешности привреде, за шта је уосталом, доказ и ово признање“.

Са традицијом од више од два века, а полазећи од своје основне делатности, објављивања „Службеног гласника РС“, у оквиру кога се објављују закони, прописи и други акти, предузеће се развило у једну од најзначајнијих издавачких кућа. Kонцепт објављивања капиталних издања, стручне и теоријске литературе окупио је око Гласникових библиотека еминентне уреднике, ауторе, факултете и друге институције. Поред тога, Службени гласник управља Правно-информационим системом Републике Србије, највећом и најсавременијом електронском правном базом. 

Производни циклус, припрема за штампу, штампа и дистрибуција у потпуности је заокружен у самом предузећу. Сва издања штампају се у савременој штампарији Службеног гласника, а излажу и продају у специјализованим књижарама Службеног гласника широм Србије.

Награда "Београдски победник", која се додељује од 1985. године, постала је статусни симбол у пословном свету. За више од тридесет година, овај посебан доказ успешног пословања "Београдски победник" понело је око 200 привредних друштава и 70 предузетника, појединаца и институција.