Налазите се | Књиге Сање Домазет представљене у Поречу
У среду 27. септембра, у организацији Вијећа српске националне мањине у Поречу, представљене су књиге Сање Домазет - Божанствени безбожници 2 и Градови
О књигама је том приликом, осим ауторке, говорила уредница ових издања Гордана Милосављевић Стојановић. На позив председника Вијећа српске националне мањине Слободана Алексића, овом културном догађају присуствовао је и градоначелник Пореча Лорис Першурић. 
Сања Домазет, омиљена књижевница и радо виђена гошћа у Истри, и овог пута је привукла пажњу читалачке публике својим есејима који спајају живот и уметност, традицију и модерност, прошлост и садашњост, људе и градове, иконе 20. века и места која су походили у потрази за слободом, инспирацијом и љубављу.
Византијска традиција, која се узвишено огледа у Еуфразијевој базилици у Поречу, твори јединствен културни миље на овим просторима, у који се књиге Сање Домазет својом тематиком и стилом уклапају самосвојно и лако. То је потврдила и публика у Поречу на књижевној вечери својим интересовањем и активним учешћем у разговору с књижевницом.